25.000 tona bombi bačeno je na Pojas Gaze. 'Izrael' pogodio UNRWA školu fosfrom (VIDEO)

 

Izraelska okupaciona vojska lovi stanovnike Pojasa Gaze, nakon što ih je protjerala iz njihovih gradova i kvartova, bombarduje škole i zgrade agencije UNRWA, gdje je prema riječima njenog glasnogovornika nagomilano 674 tisuće.

U četvrtak su dvije bolnice te agencije bile žrtve smrtonosnih izraelskih racija u četvrtak, 2. novembra.

Okupaciona vojska je fosfornim bombama bombardovala školu UNRWA i njenu pratnju u kampu Al-Šati na severu Pojasa Gaze. Ima najmanje 5 mučenika, prema privremenoj putarini.

 

 

Još jedna škola UNRWA bombardovana je u kampu Džabalija na severu Pojasa Gaze. Ima najmanje 27 mučenika i ranjenih.

 

Kancelarija Ministarstva unutrašnjih poslova Gaze saopštila je danas da je najmanje 25 tona bombi bačeno na pojas Gaze od početka ofanzive, što je "ekvivalent dve nuklearne bombe."

Prema novom broju poginulih od početka ofanzive, ima 9.061 mučenika i 32.000 ranjenih, saopštilo je Ministarstvo zdravlja u Gazi da je u poslednja 24 sata počinjeno 15 masakra, što je koštalo života 256 mučenika.

Mete izraelskih napada u četvrtak su:

Kuća u kampu Jabalia na sjeveru Pojasa Gaze: 3 mučenika

Područje Al-Faloujah zapadno od kampa Jabalia (FOTO)

 

 

 

Ribarska luka zapadno od Khan Younesa

Masakr u kampovima Al-Boreij u kojima je bačeno najmanje 10 raketa (VIDEO)

 


 

Napad na područje Al-Zawayda u centralnom dijelu Pojasa Gaze Spašena djeca tragaju za svojim porodicama (VIDEO)

 

Napad na kamp Al-Maghazi

 

Lekari bez granica saopštili su da je 20.000 ranjenih i dalje u Gazi sa ograničenim pristupom zdravstvenoj zaštiti zbog opsade i granatiranja izraelske vojske.

Nevladina organizacija je izvestila da su 22 člana njenog međunarodnog osoblja napustila pojas Gaze, zahtevajući da stanovnicima Pojasa Gaze bude dozvoljeno da bez odlaganja napuste enklavu, bez uticaja na njihovo pravo da se vrate kasnije.

U srijedu je 76 ranjenih Palestinaca i 335 stranaca ili dvojnih državljana napustilo Pojas Gaze u prvoj operaciji evakuacije od početka ofanzive.

Očekuje se da će u četvrtak biti evakuisano 60 povređenih.

Pored toga, Turska bolnica za rak prijateljstva je van upotrebe, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija zbog nestašice goriva izazvane izraelskom opsadom. U ponedjeljak i utorak njegova pratnja bila je podvrgnuta izraelskim racijama koje su ga teško oštetile.

Indonežanska bolnica na sjeveru Gaze objavila je u četvrtak ujutro da njen glavni električni generator više ne radi zbog nedostatka goriva.

 

Write a comment

Comments: 0