Haniyeh: Otkrit ćemo stvarne gubitke neprijateljske vojske i šokirati njen narod

Šef političkog biroa Hamasa Ismail Hanijeh rekao je da pokušaji da se prikrije bedna izraelska okupacija vršenjem brutalnih masakra nad civilima neće uspeti da prikriju njihov neuspeh i ubjedljiv poraz u bici kod poplave Al-Akse, ističući da otpor žanje visoke cijene od okupacije.

On je u video govoru rekao: "Poraženi ste sedmog oktobra, a ovde se spoticate u svom ulasku u zemlju, kroz koji ste prošli pred našim herojima i našim bespomoćnim ljudima," ističući da je okupacija počela da objavljuje svoje gubitke postepeno, "ali ono što pokret otpora uči šokiraće njih i njihov narod i sve koji stoje iza njih."

Hanije se osvrnuo na masakre koje je još počinila okupacija i dvadeset šesti dan zaredom ovog rata, od brutalnog masakra u logoru Džabalija do Nuseirata, Šatija i Faludže, naglašavajući legendarnu postojanost koju je pokazao naš palestinski narod uprkos ogromnom broju mučenika i ranjenih.

Naglasio je da je postojanost palestinskog naroda, njegova postojanost i privrženost njihovoj zemlji osujetila okupacione planove novom katastrofom raseljavanja i dijaspore, ukazujući na to da je ova bitka sudbonosna između onih koji vjeruju u toleranciju i civilizirani suživot i neonacista, koje podržavaju kolonijalne sile koje gaze sve vrijednosti za svoje interese.

On je naglasio potrebu da se nastavi pritisak na donosioce odluka, posebno na Zapadu, da se povuku sa svojih pozicija u znak podrške ovoj zločinačkoj cionističkoj agresiji.

Što se tiče djelomičnog otvaranja prijelaza Rafah danas, Hanije je komentirao potrebu da se nastavi rad prijelaza bez zaustavljanja i u oba smjera, jer se radi o čisto egipatsko-palestinskom prijelazu.

On je uvjerio palestinski narod i narod Gaze koji su stacionirani da je njihov otpor čvrst i nepokolebljiv i da žanje visoke cijene od okupacije kao rezultat činjenja zločina protiv njih.

Lider Hamasa je dodao da "svi narodi nacije ključaju i motivisani da učestvuju u ovoj bici i da će to biti samo dragocena pobeda za oslobođenje naše zemlje i svetih mesta."

Izvor: Al-Manar TV + Palestina Danas

Write a comment

Comments: 0