Islamski pokret otpora "oslijepio neprijatelja"

Više operacija protiv izraelske granične opreme. Islamski pokret otpora "oslijepio neprijatelja" (VIDEO)

 

Islamski otpor u Libanu preuzeo je danas popodne odgovornost za nekoliko napada na izraelske vojne lokacije na granici.

U najnovijoj izjavi objavljenoj na svojoj web stranici, riječ je o simultanoj pucnjavi na položaje Rwaisat al-Alam, al-Samaqa i Zibdine u zaseocima Shebaa i brdu Kfarchouba istočno od južne granice s okupiranom Palestinom.

Prethodno je u nekoliko izjava o napadima na položaje al-Sadaha, Miškef Am, i na kraju na lokalitet Abu Dajaj ispred Ramije, ukazujući na to da su njegovi borci uništili "veliki dio opreme" ovih lokaliteta.

 

Slijepi neprijatelj

 

Islamski otpor je također objavio informativni video u kojem objašnjava prirodu materijala i ciljanu opremu i njihov značaj, napominjući da su raspoređeni na 42 različita izraelska mjesta duž libanske granice, od zapada prema istoku.

Oni uključuju:

 

 • Oprema za otkrivanje, ometanje i kontrolu dronova,
 • Oprema za ometanje i snimanje civilnih telefonskih i radio komunikacija
 • Termalni, noćni i dnevni vid kamere
 • Razni radari
 • Oprema za prikupljanje i nadzor obavještajnih podataka povezanih s morem
 • SIGNIT oprema (DF)
 • Špijunska oprema protiv fiksnih i internet servera u Libanu
 • Oprema za kontrolu postojećeg izraelskog špijunskog softvera u Libanu
 • Komunikacija sa izraelskim špijunima u Libanu

 

Ove mreže su postavljene tako da se njima može upravljati iz daljine, objašnjava informativni video, prema kojem im njihovo geografsko raspoređivanje daje obavještajnu superiornost jer njihov radijus pokrivenosti nije ograničen samo na južne pogranične regije, već može doći do libanskog sjevera, sve do sirijske obale, a u nekim slučajevima i do turske granice, i istočno do granice sa Irakom i južnim mediteranskim morem.

Prema snimku, IR napadi su onesposobili neku opremu, a druge oštetili tako da više ne funkcionišu.

 

"Neprijatelj je sada slep jer su lišeni uređaja za vizuelnu detekciju i radara neophodnih i za kratke i za velike domete. "

 

Napad je takođe prekinuo veze sa tehničkim špijunskim aparatima koje je neprijatelj postavio u više od jednog libanskog regiona i uništio mogućnosti ometanja i kontaktiranja agenata i infiltriranja u libanske telefonske pozive," rekla je ona.

Zaključio je da ove delikatne i proračunate operacije ciljanja od strane Otpora predstavljaju operativni prevod odbrambene strategije u smislu obavještajne kontrašpijunaže.

 

U četvrtak je izraelska vojska bacila fosforne bombe i baklje na područje između Naqoure na zapadu i Aita al-Shaab u centru, uzrokujući požare koji su trajali satima.

 

Write a comment

Comments: 1
 • #1

  Gost (Saturday, 28 October 2023 23:55)

  Merhaba