Najviši zvaničnik Hezbolaha posjetio granični grad i rekao da je otpor spreman na svim frontovima

Najviši zvaničnik Hezbolaha posjetio granični grad i rekao da je otpor spreman na svim frontovima

 

U jasnoj poruci izraelskom neprijatelju, šef Izvršnog vijeća Hezbollaha Sayyed Hashem Safeiddine posjetio je pogranični grad, naglašavajući spremnost Otpora da se suprotstavi izraelskoj okupaciji na svim frontovima.

 

Njegove riječi bile su tokom ceremonije sjećanja na šehide Hezbolaha, koji su pali u izraelskoj agresiji ranije ove sedmice, u pograničnom gradu Kounine, nekih 6 km udaljenom od granice s okupiranom Palestinom.

 

"Naš otpor se bori pod zastavom opravdanog cilja da branimo našu zemlju i svetinje", rekao je najviši zvaničnik Hezbolaha u izjavi koju je prenio Al-Manar.

Napomenuo je da "izraelski neprijatelj još uvijek okupira našu zemlju i prijeti našem postojanju".

 

U tom kontekstu, Sayyed Safeiddine je naglasio da su dešavanja u Gazi “čvrsto povezana s primarnim pitanjima naše nacije, Al-Qudsom i svetinjama”.

Njegova eminencija je napomenula da “kada zapadne zemlje, posebno SAD, brane Izrael to znači da je taj neprijatelj u opasnosti”.

 

“Sve šeme predvođene SAD-om koje su uslijedile uzastopno u regiji imale su za cilj razbijanje Hezbolaha, stranke koja je ponizila Izrael.”

 

On se obrušio na zapadne zemlje, uključujući Evropljane, zbog saučesništva u brutalnom masakru koji je počinila izraelska okupacija u regionu.

“Borci otpora se drže svog oružja, potpuno spremni da se bore do kraja puta”, rekao je Sayyed Safeiddine i zaključio: “Budućnost u Gazi stvara Otpor.”

 

Izvor: Al-Manar English Website

 

Write a comment

Comments: 0