Nasrallah

S. Nasrallah razgovara o "akcijama koje treba preduzeti" s Hamasom, vođama Islamskog džihada

 

 

Generalni sekretar Hezbollaha Sayyed Hasan Nasrallah primio je vođe palestinskih grupa otpora, ured za medije te grupe najavio je dugo očekivani sastanak usred spekulacija o šutnji lidera libanonskog otpora nakon operacije Al-Aqsa Oluja 7. oktobra .

 

Sayyed Nasrallah primio je generalnog sekretara Islamskog džihada Ziada Nakhalea i zamjenika šefa Hamasa Saleha Al-Arourija, objavio je Ured za odnose s medijima Hezbollaha.

 

Ovaj monumentalni sastanak poslužio je kao platforma za procjenu nedavnih dešavanja u pojasu Gaze, prateći početak operacije Al-Aqsa Oluja i njenih naknadnih posljedica na svim nivoima, dok se također bavio tekućim sukobima duž libansko-palestinske granice.

 

"Lideri su se pozabavili najnovijim dešavanjima od početka operacije Al-Aksa poplava i događajima koji su uslijedili na svim frontovima, uključujući sukobe preko granice između Libanona i okupirane Palestine", navodi se u saopćenju do kojeg je došao Al-Manar.

U središtu diskusije bio je sveobuhvatan pregled međunarodnih i regionalnih stavova. Trijumvirat otpora istraživao je neophodne strategije i akcije koje treba preduzeti tokom ove kritične faze.

“Sayyed Nasrallah je sa Nakhaleom i Al-Arourijem procijenio međunarodne i regionalne stavove, kao i korake koje Osovina otpora treba poduzeti u ovoj kritičnoj fazi kako bi se postigla potpuna pobeda i zaustavio brutalni napad na potlačeni narod. Gaze i Zapadne obale.”

 

Na stolu

 

Fotografija na stolu otkriva prizor koji je inkapsulirao duh otpora i naglasio ranjivost neprijatelja. Okvir tabele sadrži kur'anski ajeti koji služe kao simbol snage otpora, sa odlomkom: "Neće se boriti protiv svih vas osim unutar utvrđenih gradova ili iza zidina."

 

Dodatno bogatoj simbolici, utjelovljenje Kupole na stijeni, ikone palestinske znamenitosti, krasio je sto, ukrašeno kufijom, simbolom palestinskog naslijeđa i otpornosti.

Sa boka ovog simboličnog središnjeg dijela nalaze se dvije vaze za cvijeće, od kojih svaka prikazuje cvijeće u bojama palestinske i libanonske zastave (bijela, zelena i crvena).

Izvor: Al-Manar English Website

 

Write a comment

Comments: 0